יום רביעי, 9 בספטמבר 2015

מתכוני מוכתר העיר - פלאפל ירושלמי

פלאפל כזה עוד לא אכלתם..

קו המחשבה, של אימי  מזל היקרה,  שתזכה לשנים רבות שגדלה בשכונת נחלאות בירושלים, היה שהילדים שלה לא צריכים לאכול בחוץ, לכן שלא יחסר לנו   מאום, היא הכינה בבית תבשילים מורכבים, וגם אוכל רחוב כמו פלאפל ירושלמי מתובל ריחני וקריספי אותו היינו אוכלים בתוך פיתות עירקיות חמות משכונת התקווה עמוסות בירקות, חמוצים סחוג ירוק וטחינה ביתית. עד היום אימי מפנקת אותנו בפלאפל המצוין שלה, שהכי מזכיר את פלאפל "עמר" המיתולוגי בכניסה לשוק מחנה יהודה מכיוון רחוב אגריפס. פלאפל "עמר" כבר נסגר מזמן אבל המתכון של אימי חי ובועט.


יא וארדי איזה קציצה

המצרכים:

חצי קג' חומוס מושרה כל הלילה במים מסונן ונקי
 5 שיני שום
1 חבילה כוסברה
1 פלפל ירוק חריף (אפשר גם חצי)
1 כפית בהרט
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
 חצי כף סודה לשתייה
 חצי כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
 חצי כוס מים (או יותר עד שהבצק יהיה רך)
1 פרוסת לחם בסוף (רק אם טוחנים  במטחנת בשר)

אופן ההכנה:

טוחנים במטחנת בשר (עדיף על מעבד מזון) , פעם אחת את החומוס, כוסברה, שום, פלפל חריף ובסוף את פרוסת הלחם. מוצאים לקערה,  מוסיפים את המים, התבלינים, קמח, סודה לשתייה ואבקת האפייה.
העיסה אמורה להיות רטובה למגע, אם צריך הוסיפו עוד חצי כוס מים, בוחשים היטב בקערה.
משאירים במקרר לפחות שעתיים, והעיסה מוכנה.
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, שהשמן רותח יוצרים קציצות  שוטחים, וזורקים לשמן הרותח.
שהפלאפל זהוב וקריספי מוצאים אוכלים ונהנים...
*אפשר להקפיא את העיסה ולהשתמש בעת הצורך


מבעבע
אם אני יכול אז גם אתם יכולים!

תגובה 1: