יום שישי, 5 ביוני 2015

קציצות בשר  בעגבניות משמישים וצימוקים
 מתוך הספר  היצירתי "עסיס רימוני" (בהוצאת דני ספרים) שכתבה אחותי איריס פורת.
לקציצות הבשר:
500 גרם בשר בקר טרי מסוג צלעות טחון פעם אחת.
2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות.
2  ביצים
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס.
2 כפות פירורי לחם.
1 כפית מחוקה מלח.
3 כפות צנוברים מטוגנים עד להצהבה.
לרוטב:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות.
רבע כוס שמן.
5 עגבניות אדומות טחונות במעבד מזון בקליפתם.
1 כפית מלח.
רבע כפית ציפורן טחון.
רבע כוס יין לבן יבש  
3 כפות סוכר חום.
10 משמישים חצויים.
רבע כפית פלפל לבן
חצי כוס צימוקים צהובים
חצי כוס זנגביל מסוכר פרוס.
להכנה:
לקציצות הבשר לשים את החומרים יחד ומניחים בצד  לחצי שעה.  קציצות עגולות כמו כדורים ומטגנים בשמן עד לקבלת גוון חום.
להכנת הרוטב – מאדים בסיר עמוק את הבצל והשמן, וכשהבצל שקוף מוסיפים את השאר המרכיבים. מבשלים את הרוטב בסיר מכוסה כ-20 דקות.
מכניסים פנימה את כדורי הבשר, מכסים ומבשלים 30 דקות נוספות על להבה בינונית.
טעים להגיש ליד בורגול עבה מבושל. על כל כוס בורגול 1 ורבע כוסות מים רותחים ומלח כמובן.

 אל תפסלו מתכון בגלל מרכיבים שנראים בעיניכם משונים, אתם חייבים לנסות פעם אחת לפני שתחליטו אם השילוב מוצא חן בעיניכם, ואני בטוח שתופתעו לטובה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה