יום רביעי, 29 ביולי 2015

ביקורת מסעדות/מסעדה: כורדית ירושלמית

"שמולה" / אגריפס 34 ירושלים

עשרה קבין של יופי ירדו לעולם , תשעה מהם לקחו הממולאים של "שמולה", ואחד כל העולם כולו.

ירושלים שלי:
בירושלים צמחו לא מעט מוסדות של אוכל ביתי משובח, אבל לצערי רובן הפכו להיות ממוסחרות, ואיבדו את הטאץ והטעמים שהולכים איתי מאז שהייתי ילד מתל אביב שמגיע בחופשות לסבתא וסבא בירושלים.
בשכונת נחלאות, ובשוק מחנה יהודה ספגתי את האהבה  לאוכל ביתי, שבנוי על בישול איטי חומרי גלם טריים, והמון אהבה פשוטה, שזורמת דרך הסירים לנשמה. 
לחיים עם שמולה ושמוליק לוי

שוק  מחנה יהודה:
ביקור בשוק מחנה יהודה תמיד מרגש, והפעם נעזרתי  בבן הדוד שלי קפטן בית"ר ירושלים לעבר, שמוליק לוי ובקשתי ממנו המלצה על איזו מסעדה טובה עם אוכל ביתי בטעם של פעם.  לוי לא היסס ואמר: "בוא לשמולה אני אוכל שם לפחות פעמיים בשבוע, אוכל מדהים, שמכין  שמוליק נחמיאס החתן לשעבר של רחמו הגדול". בשישי בצהריים אחרי סיור בשוק הצבעוני שצובט לי כל פעם מחדש, נזכרתי בפלאפל הריחני המדהים של עמר במוכר התורמוס בכניסה, ובערביות שהיו מגיעות מהעיר העתיקה בשעות הבוקר המוקדמות כדאי למכור ירקות בלדי ישר מהשדה.

שמולה:
קקפוניה ירושלמית של ח , ע , ומאתיים, שמולה הגדול (תרתי משמע) מתמרן בין המטבח, הפתיליות הלקוחות, ואפילו מצא זמן להרים איתנו כוסית לחיים של משקה האייליים.  את הבקבוק  הוא השאיר על השולחן כאילו אנחנו לא צריכים עוד לחזור לתל אביב...

חומוס גרגרים: (20 ש"ח)

 
בהתאם לשורשים (רחמו) החומוס היה פשוט, קרמי, בתיבול עדין ועם גרגרים נמסים.



חומוס סלט ועלי גפן
ממולאים: (15 ש"ח 3 יח')
עלי גפן בירוק בקבוק, קישואים וכרוב בירוק בהיר, בצל גדול וזהוב ברוטב אדום. הבישול הסבלני והתיבול המינימלסטי הכניסו את טעם הירקות לאורז, ויצרו חיבור נפלא לזיכרונות מהמטבח של סבתא חנה עליה השלום.


קישואים ממולאים
עלי גפן 
מרק קובה (35 ש"ח): 
בנחלאות והסביבה לא היה עובר שישי בצהריים מבלי קובה חמוסטה.  שמולה במופלאות  שיחזר את העבר, והגיש לנו מנה שכללה מרק לימוני בטעמים חזקים של סלרי מנגולד ופיטרוזליה, שהקובות עשויות בשילוב מדויק של בורגול וסולות וממולאות  בבשר טחון מטוגן ומתובל, השלימו מנה מושלמת של עבר הווה ועתיד. גם הקובה דלעת המתקתקה היתה טובה.
שמוליק אמר שהוא ממהר לכדורגל חופים, הרמנו עוד כוסית לחיים וחזרנו הביתה. 
חמוסטה






לשימור: בטעם של פעם
לידיעה: ממוזג ונקי
לשיפור: משהו מתוק לקינוח
לסיכום: אוכל כורדי ירושלמי מלהיב ונוגע בלב.





    










תגובה 1:

  1. נשמע מעולה!
    אין על הסלואו פוד,
    השפים הגדולים ביותר מתרפקים עליו בגעגועים...

    השבמחק